P o n u d a v i n a

T r a d i c i j a K e k o v i ć v i n a r i j e

Unapredjujući porodičnu tradiciju na viši nivo, Keković Estate ima za cilj proizvodnju vina premium kvaliteta.

R a d o v a n

Crveno vino proizvedeno od groždja vinove loze Vranac i Cabernet Sauvignon . Vino je intenzivne tamno crvene boje sa purpurnim odsjajem, veoma bogatog i složenog aromatskog kompleksa. Miris je raskošan sačinjen od tonova crnog šumskog voća, crne čokolade, duvana i začina. Vino je na ukusu veoma puno i mekano, bogato slatkim i sočnim taninima. Završnica ukusa je zaokružena, dugotrajna i voćna, sa nježnim tonovima hrastovine koje dobija odležavanje u barrique buradima od najfinijeg francuskog hrasta.

Preporuka Služiti na temperaturi 16-18 °C
Berba 2019
alk 14,5%
Lot 1

V r a n a c

Intenzivne tamno rubin crvene boje, veoma bogatog i intenzivnog aromatskog kompleksa. Miris je raskošan,sačinjen od tonova šumskog voća, kafe i začina. Vino je na ukusu veoma puno i zaokruženo, bogato sočnim taninima. Završnica ukusa je dugotrajna i voćna, sa nježnim tonovima hrastovine.

Preporuka Služiti na temperaturi 14-16 °C
Berba 2020
alk 14%
Lot 1

C h a r d o n n a y

Vino svijetlo žute boje sa zelenkastim odsjajem, bogatog voćnog mirisa na breskvu i zrelu krušku sa
citrusnim tonovima u pozadini. Elegantnog i punog ukusa, prijatne i energične svježine i duge voćne
završnice.

Preporuka Služiti na temperaturi 8-10 °C
Berba 2021
alk 14%
Lot 1

R o s é

Dobija se od sorte Cabernet Sauvignon. Vino izražene nježno roze boje sa blagim tonovina lososa, bogatog i intenzivno voćnog mirisa na višnju, nar i zrelu jagodu sa diskretnim tonovima mirisa ruže u pozadini. Punog je i sočnog ukusa, prijatne svježine i dugotrajne voćne završnice.

Preporuka Služiti na temperaturi 8-10 °C
Berba 2021
alk 12,8%
Lot 1

S a u v i g n o n B l a n c

Sauvignon Blanc je bijelo vino svijetložute boje, veoma intezivnog i bogatog mirisa na citruse, jabuke i mango sa diskretnim tonovima tek pokošene trave i zelene paprike. Ukus vina je svjež i voćan prožet vegetativnim i blagim mineralnim tonovima. Završnica je dugotrajna sa finim balansom kisjelina, alkohola I raskošnih mirisnih nota.

Preporuka Služiti na temperaturi 8-10 °C
Berba 2022
alk 13,5%
Lot 1

M e r l o t

Vino je intezivne rubin crvene boje. Miris karakteriše dinamične arome crvenog i crnog bobičastog voća i blagi začinski tonovi. Na ukusu vino je puno, uz obilje mekanih tanina i živahnih kisjelina. Završnica ukusa je dugotrajna i posjeduje fine tonove hrastovine, koji se dobijaju odležavanjem u Barrique buradima od najfinijeg francuskog hrasta.

Preporuka Služiti na temperaturi 16-18 °C
Berba 2019
alk 14,5%
Lot 1

K r a t o š i j a

Kratošija je crveno vino intezivne crvene rubin boje, bogatog aromatskog kompleksa. Na mirisu su dominantne voćne arome na crnu trešnju, zrelu višnju, šumsko crveno voće sa slatkim začinskim tonovima u pozadini. Vino je na ukusu energično i puno, sa dugotrajnom voćnom završnicom, zaokruženo i skladno, sočnih tanina sa nježnim tonovima hrastovine u pozadini.

Preporuka: Sluziti na temperaturi 16-18 C
Berba 2022
alk 14.5%
Lot 1