Uslovi online kupovine

Poštovani potrošači,

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja prije upotrebe Kekovic Estate website-a. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi).

Kekovic Co d.o.o. zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmijeni Uslove unošenjem izmjena u ovaj tekst. Predlažemo da s vremena na vrijeme posjetite ovu internet stranicu i provjerite da li su se Uslovi možda promijenili od vaše posljednje posjete.

  1. Korisnik je svako lice koje pristupa sajtu kekovicestate.me i svim njegovim sadržajima.
  2. Potrošač je fizičko lice koje kupuje proizvod radi namirenja individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti.
  3. Prodavac u konkretnom slučaju je Kekovic Estate

Kekovic Estate na sajtu sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje www.kekovicestate.me sajta koristite isključivo na vlastitu odgovornost i Kekovic Estate se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Sadržaji objavljeni na internet sajtu Kekovic Estate-a, vlasništvo su Kekovic Estate-a i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima.

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo Kekovic Estate-a i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Nije dozvoljeno mijenjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom internet sajtu u druge svrhe od ovdje navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

Uputstvo za online kupovinu

Prilikom posjete sekciji website-a pod imenom “Shop”, u mogućnosti ste da izaberete proizvod po vasoj želji. Klikom na proizvod, ulazite na proizvod. Klikom na “Dodaj u korpu”,

Klikom na dugme “Korpa”, prikazaće vam se sadržaj korpe i ono sto se trenutno nalazi u korpi. Kliknite na dugme “Nastavi”, prikazaće vam se formular za naručivanje. Popunite formular i

kliknite dugme “Nastavi”. Vidjećete stranu sa detaljima narudžbe. Provjerite i potvrdite detalje narudžbe. Zatim kliknite dugme “Potvrđujem narudžbu” da izvršite narudžbu;

Vaša porudžbenica je uspješno kreirana. Ukoliko je naručena roba dostupna i spremna za realizaciju naše saradnje naš operater će vas kontaktirati u roku ne dužem od jednog radnog dana od trenutka prijema narudžbenice radi provjere ispravnosti vaših podataka i potvrde narudžbenice. Kada operater potvrdi kupovinu, dobićete email koji vašu kupovinu potvrđuje, zajedno sa PDF-om. Na sajtu Kekovic Estate je moguće obaviti kupovinu kao gost, odnosno bez registracije. Da biste mogli koristiti usluge Internet prodavnice kompanije Kekovic Estate, morate imati navršenih 18 godina.

Cijene

Sve cijene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cijene su date u eurima.

Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. Tek nakon dostavljanja potvrde od strane Kekovic Estate na mail potrošača, ugovor o prodaji se smatra zaključenim. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu i zaključimo ugovor, bićete obaviješteni.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti EUR.

Iznos za koji će biti zadužena vaša platna kartica biće izražen u vašoj lokalnoj valuti.

Opis proizvoda

Kekovic Estate nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, Kekovic Estate ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda niti slike 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili u roku od 15 dana od dana isporuke proizvoda, a mi ćemo vam vratiti novac.

Kekovic Estate koristi Pantheon sistem za usklađenje dostupnih zaliha i trenutne prodaje. Ukoliko dodje do nekih grešaka u sistemu, može se desiti da se proizvod koji je nedostupan prikaze dostupnim. U tom slucaju, Kekovic Estate ce vam ponuditi opciju zamjene proizvoda ili izbora da se novac vrati, uz povraćaj proizvoda. Tačno stanje zaliha tj. dostupnost se može utvrditi ili pozivanjem na +38267162162.

Isporuka

Proizvodi koje poručite putem Interneta mogu biti isporučeni posredstvom kurirskih službi sa kojima Kekovic Estate ostvaruje saradnju, a plaćate ih prilikom preuzimanja gotovinom ili prilikom poručivanja preko računa ili platnom karticom putem Interneta: MAESTRO, VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD.

Za sve porudžbine čija je vrijednost manja od 50 EUR, isporuka se vrši putem kurirske službe; troškove isporuke snosi kupac i oni iznose 3.5EUR. Za porudžbine čija je vrijednost jednaka ili veća od 50 EUR, dostava je besplatna.

Na stranici proizvoda, lijevo od cijene, jasno je naznačeno stanje proizvoda. Ukoliko je proizvod dostupan za kupovinu moguće oznake su „Na stanju“. Poručeni proizvod/proizvodi koji su u trenutku poručivanja imali oznaku „Na stanju“ biće vam isporučeni predefinisanom periodu (vidi tabelu ispod). Proizvode koji budu označeni sa “Nedostupno” nisu dostupni za naručivanje do daljeg. Uz obavještenje kupcu na e-mail će stići i ugovor o prodaji na daljinu, obrazac za odustanak od ugovora i prava i obaveze kupaca.

Proizvodi poručeni do:

Proizvodi poručeni do:

Proizvodi poručeni do:

Ponedeljka do 09.00 h

Srijede do 09.00 h

Petka do 09.00 h

Na teritoriji Podgorice:

Na teritoriji Podgorice:

Na teritoriji Podgorice:

Stižu isti dan ili u roku od 24h

Stižu isti dan ili u roku od 24h

Stižu isti dan ili u roku od 24h

Na teritoriji Crne Gore

Na teritoriji Crne Gore

Na teritoriji Crne Gore

Stižu u roku od 24h-48h

Stižu u roku od 24h-48h

Stižu u roku od 24h-48h

 

Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućuju isporuku, o tome ćete biti obaviješteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.

Potrošač nema pravo da bez nadoknade odlaže izvršenje isporuke duže od 15 kalendarskih dana od datuma naručivanja, odnosno 1 put. Ukoliko se isporuka odlaže duže od navedenog roka, odnosno ukoliko Kekovic Estate čuva proizvode, Potrošač je dužan da plati naknadu od 1 EUR na dan po svakom svakom pojedinačnom komadu proizvoda koji se čuva.

Prilikom prijema proizvoda koje dostavlja kurirska služba, Potrošač može da, sa licima koja dostave proizvod, otpakuje i detaljno vizuelno pregleda isti da bi se uvjerio da li postoje fizička oštećenja. Ukoliko postoje fizička oštećenja, Potrošač ima pravo da odbije prijem proizvoda.

NAPOMENA: Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cena ili isporuke možete nam postaviti i putem telefona na broj 38267162162 ili e-maila na adresu: sales@kekovicestate.me. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo. Poručivanjem dajete saglasnost za kontakt kroz sve raspoložive kanale komunikacije na osnovu podataka koje ste ostavili, dok se drugačije ne izjasnite, što se može uraditi u bilo kom momentu.

Odustanak od ugovora

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 15 dana od dostavljanja naručenog proizvoda, bez navođenja razloga.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora, tražeći ga od kompanije obraćanjem na e-mail adresu sales@kekovicestate.me

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u objektu s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija. Potrošač je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti i zahtjev za odustanak od ugovora se otkazuje. Troškove povraćaja robe u slučaju odustanka snosi potrošač. Roba se vraća na adresu navedenu na obrascu za odustanak.

Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca u tolikoj meri da se proizvod više ne može prodavati, odbiće se vraćanje novca i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica putem interneta, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Kekovic Estate je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. U slučaju plaćanja gotovinom, potrošaču se gotovina i vraća.

Privatnost podataka

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika sajta je od najvećeg značaja za našu kompaniju. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane sa Kekovic Estate su usklađene sa propisima države Crne Gore, a takođe prate intenciju GDPR.

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju vaš identitet, npr. vaše ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail.

Kekovic Estate prikuplja različite vrste podataka o ličnosti u zavisnosti od usluga koje pružamo naših kupcima, kao i vrste ugovora koje zaključujemo.

Prilikom online kupovine Kekovic Estate obrađuje sledeće vrste podataka o ličnosti: Ime i prezime

Broj telefona

E-mail adresa

Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat) Podaci o izvršenim transakcijama plaćanja

Drugi podaci neophodni za ispunjenje određene svrhe

Prilikom online kupovine, Kekovic Estate obrađuje vaše podatke u svrhu pužanja usluga i izvršenja ugovornih i predugovornih aktivnosti, uključujući a ne ograničavajući se na pružanje usluga dostave kupljenih proizvoda na kućnu adresu, plaćanje preko administrativne zabrane, rješavanje po primljenim reklamacijama, kao i pružanja drugih usluga koje Kekovic Estate nudi svojim kupcima.

Obradu navedenih podataka vršimo u cilju zaključenja i izvršenja ugovora sa vama, kao i u cilju poštovanja zakonskih obaveza.

Kekovic Estate naročito vodi računa da vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Upravo zbog toga, unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni sektori odnosno oni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

Pored naših zaposlenih, u cilju pružanja određenih usluga, vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima koji pružaju usluge u ime Kekovic Estate-a (npr. Kurirske službe, Služba reklamacija, IT partneri koji se bave održavanjem web sajta/mobilne aplikacije).

U svim ovim slučajevima naš odnos sa eksternim parterima i način zaštite i postupanja sa vašim podacima o ličnosti obezbijedili smo ugovorima u skladu sa Zakonom.

Sve prikupljene informacije o vama, prilikom online kupovine, su sigurne i nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što vam osigurava potpuno sigurno i bezbjedno poslovanje i saradnju sa Kekovic Estate-om. Svi naši zaposleni (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje svih načela zaštite podataka o ličnosti.

Kekovic Estate preduzima sve mjere kako bi maksimalno osigurao lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmjena, falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Kekovic Estate preporučuje svim roditeljima ili starateljima da djecu uče bezbjednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloljetnici ne bi trebalo da otkrivaju svoje lične podatke Kekovic Estate-u bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Kekovic Estate nikada neće namjerno uzimati lične podatke od maloljetnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

Kekovic Estate će podatke o ličnosti čuvati samo onoliko koliko je to neophodno za ispunjenje svrhe za koju su podaci prikupljeni, a nakon toga samo ukoliko postoji pristanak lica, zakonska obaveza ili legitiman interes.

U okviru našeg poslovnog odnosa u obavezi ste da nam dostavite samo one podatke koje prikupljamo u cilju ispunjenja određenih zakonskih obaveza. Podatke koje nam dostavljate u cilju zaključenja i izvršenja ugovora i po osnovu pristanka, dostavljate isključivo na dobrovoljnoj bazi. S tim da napominjemo da bez svih podataka koji su nam neophodni za ispunjenje svrhe, po pravilu nećemo biti u mogućnosti da započnemo poslovni odnos sa Vama i pružimo Vam dogovorene usluge.

Za dodatne informacije o tome kako obrađujemo i postupamo sa vašim ličnim podacima možete pogledati u našoj Politici privatnosti objavljenoj na sajtu. Svaka novonastala promjena po pitanju privatnosti će biti objavljena na sajtu.

Nastavkom kupovine na našem sajtu, smatraćemo da ste u potpunosti pročitali i razumjeli uslove pod kojima obrađujemo vaše podatke o ličnosti i da ste nakon čitanja i razumijevanja pristali na primjenu istih.

Slanje dokumentacije na mail

Ostavljanjem mail adrese dajete saglasnost da vam se obavještenja i dokumentacija koja se odnose na ugovor o prodaji šalju u elektronskom obliku, na mail adresu koju ste ostavili.

Kekovic Estate će komunicirati sa vama putem elektronske pošte (email) ili obavještenjima koja će objavljivati na ovom sajtu, a u posebnim slučajevima i telefonom.

Zabrana zloupotrebe sajta

Korisnicima našeg internet sajta nije dozvoljeno da:

Ometaju i/ili onemogućavaju bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprječavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja;

Objavljuju i/ili prenose na internet sajt svaki materijal koji je prijeteći, klevetnički, nepristojan, uvrjedljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim se može inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, povjerenja određenim diskriminacionim, prijetećim ili izazivačkim komentarima.

Daju netačne informacije koje se tiču ličnih podataka;

Koriste tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljaju da istupaju u ime trećeg lica, firme ili organizacije;

Bave se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem koristeći naš sajt; Modifikuju, ometaju, presrijeću ili hakuju internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja; Koriste specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta.

Ukoliko se prekrši bilo koji od navedenih Uslova mi korisnika možemo onemogućiti da koristi ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Takođe, možemo preduzeti i druge mjere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da prijavimo nadležnim organima.