M a s l i n o v o u l j e

KEKOVIĆ ESTATE

MASLINOVO ULJE

Masline za proizvodnju našeg ulja su ručno ubrane, vodeći računa o najpovoljnijem momentu berbe kako bi se dobilo ulje najboljeg kvaliteta.

Prvi korak u procesu proizvodnje ulja je uklanjanje mehaničkih nečistoća iz maslina (lišće, grančice) i to se obavlja pomoću ventilatora, koji obezbjeđuje strujanje vazduha u smjeru suprotnom kretanju maslina. Masline se zatim peru vodom da bi se uklonila prašina.
Nakon čišćenja i pranja vrši se mljevenje maslina u kašu. Dobijena kaša (pasta) se miješa oko 20 minuta, kako bi se omogućilo malim uljanim kapljicama da se kombinuju u veće. Sljedeći korak se sastoji u odvajanju ulja od ostalih komponenti maslina pomoću centrifuge. Iz centrifuge ulje se prihvata u posude u kojim se vrši taloženje radi boljeg prečišćavanja. Cijeli proces je kontinuiran i strogo kontrolisan, a sve u cilju očuvanja kvalitetnih i biološki vrijednih komponenti maslinovog ulja.

Posebno se vodi računa da se ulje zaštiti od uticaja kiseonika iz vazduha, svjetlosti i viših temperatura.

BLAGODETI

Domaćeg maslinovog ulja

Č u v a r z d r a v l j a

Masline, osim što su neodoljivo ukusno voće, predstavljaju prave čuvare zdravlja. Bogate su antioksidansima, poput flavonoida i polifenola, koji igraju ključnu ulogu u neutralizaciji slobodnih radikala i očuvanju zdravlja ćelija.

Osim toga, masline su izvor vitamina C, koji jača imunološki sistem, te vlakana koja podržavaju probavu. Redovno konzumiranje ovog voća može doprineti održavanju vitalnosti i jačanju opšte dobrobiti. Uživajte u blagodetima malina kao saveznika u očuvanju vašeg zdravlja!

N j e g a i l j e p o t a

Maslinovo ulje, sa svojim bogatim sastavom, igra ključnu ulogu u očuvanju ljepote. Ovo ulje ima snažna antioksidativna svojstva koja pomažu u održavanju zdravlja kože. Koristi se kao prirodni hidratant za kožu, pružajući dubinsku njegu i revitalizaciju.

Takođe je odlično za njegu kose, pružajući joj sjaj i mekoću. Maslinovo ulje je višenamjenski eliksir koji obećava prirodnu ljepotu bez dodatnih napora.